Dit website om bolig og byggeartikler

3 tips til ombyg, nybyg eller renovering

Har du købt et hus, som trænger til en kærlig hånd? Eller har du investeret i en byggegrund, hvor du ønsker at opføre et nyt hus? Det kan også være, at din virksomhed har et lejemål, der trænger til et friskt pust – og i det tilfælde kan det være en god idé at søge juridisk bistand, så du sikrer dig, at alle lejekontraktens dele overholdes.

Når du skal bygge om eller bygge nyt, er der mange forhold at være opmærksom på, og derfor kan det være en fordel at være grundigt klædt på til opgaven, inden projektet skydes i gang. Vi giver dig her tre af de vigtigste tips til et byggeri, der giver dig en gnidningsfri proces og et vellykket resultat.

Find en erfaren samarbejdspartner

Et af de vigtigste trin i en byggeproces er at finde en solid, erfaren og dygtig håndværker til at udføre arbejdet. Derfor er det altafgørende, at du undersøger markedet nøje. Du skal tage kontakt til flere byggefirmaer og indhente tilbud hos de forskellige, så du kan sammenligne både pris, kemi og forståelse.

Det er nemlig vigtigt, at du finder et firma, der har en sund økonomi, så du ikke pludselig står midt i byggeprojekt, og din samarbejdspartner er gået konkurs.

Dertil er det alfa og omega, at håndværkerne forstår de ønsker og behov, du har, til nybyggeriet eller ombygningen. Kommunikerer I godt med hinanden, eller har du en fornemmelse af, at de ikke helt er med på, hvad du gerne vil have? Er du usikker, så led videre efter en anden samarbejdspartner, til du er helt sikker på, at I har fundet en fælles forståelse for projektet.

Få lagt klare aftaler med det byggefirma, du skal samarbejde med, så der ikke opstår misforståelser undervejs. Her kan det være en idé at alliere sig med en uvildig rådgiver, som kan læse kontrakten igennem, inden den endelige aftale indgås.

Vær opmærksom på økonomi

Når du skal bygge, er økonomien en stor faktor at forholde sig til. Hvis du ikke får et fast greb om den fra start, kan det hurtigt løbe af sporet. Derfor er det en god idé at lægge et budget i de spæde opstartsfaser, så du hele tiden kan følge med i den økonomiske situation.

Det kan være svært helt selv at overskue, og det er oplagt at indhente hjælp fra en bankrådgiver. Vedkommende kan bistå med økonomisk vejledning og hjælpe med at finde frem til den bedste måde at finansiere byggeriet på. Så har du hele tiden snor i projektet.

Her er det naturligvis også vigtigt at undersøge de tilbud, som de forskellige banker kan tilbyde på lån. Gør du dit researcharbejde grundigt, vil du nemlig opdage, at du kan spare mange penge ved at vælge det rigtige lån til dit byggeri.

Vælg materialer og udtryk, der harmonerer

Uanset om du bygger nyt eller bygger til, handler det om at skabe harmoni i byggeriet. Bygger du nyt, er det vigtigt, at huset spiller smukt sammen med de omkringliggende omgivelser. Og bygger du til, hjælper det ikke noget, at tilbygningen ikke matcher den resterende del. Overvej derfor omhyggeligt ejendommens udtryk. Faktisk er det en god idé at finde papir og pen frem og visualisere de idéer, du har i hovedet. På den måde kan du se det sort på hvidt, og så er det lettere at sortere i de gode og mindre gode idéer.

Til et byggeri kræves der også mange materialer af forskellig art. Vælger du kvalitetsmaterialer, vil du få et godt og holdbart resultat – særligt hvis du også går efter de vedligeholdelsesfri løsninger. Men det er ikke det eneste, du skal tage højde for. Gør dig selv en tjeneste og vælg miljørigtige og energivenlige materialer.

På den måde vil du nemlig ikke bare gøre noget godt for miljøet, du vil også gøre noget godt for din pengepung. Der er masser af penge at spare årligt på både varme- el- og vandregningen, hvis du tænker dig grundigt om, når du vælger materialer til dit byggeri.

Held og lykke med dit byggeprojekt.