Dit website om bolig og byggeartikler

5 hurtige tips til at indrette stuen mere hyggeligt

Stuen er mange danskeres yndlingssted at opholde sig. Her kan man sidde og læse i en bog eller flade ud til sin yndlingsserie efter en lang arbejdsdag. Hvis stuen er indrettet hyggeligt og indbydende, har man mere lyst til at være i rummet og kan bedre stresse af. Denne guide giver dig nogle af de bedste tips lige nu til, at du kan gøre din stue endnu mere hyggelig at være i.

1) Anskaf dig møbler, der skiller sig ud

Dit hjem er med til at afspejle, hvem du er. Derfor bør det også være indrettet med helt unikke møbler, da det ellers bare vil ligne alle andres hjem. Skab personlighed ved fx at designe dit eget flotte møbel på MIFApladens hjemmeside. Her kan du købe bl.a. flotte træplader, der kan sættes sammen på smarte måder, så du får et stilet og unikt møbel. Prøv allerede i dag og besøg hjemmesiden her.

Når du har anskaffet dig et flot, nyt stuebord eller en ny, sjælden sofa, er det vigtigt at tage vare på dit nye møbel. I stedet for at undgå at sidde i den nye sofa, så find tekstil imprægnering her. Den smarte NanoCover-teknologi beskytter dine møbler og meget mere mod snavs og pletter.

2) Flyt møblerne væk fra væggen

Det kan virke lidt selvmodsigende, at der bliver mere plads i stuen af at rykke møblerne ud midt i stuen, men faktisk påvirker det hjernen til at tro, der er mere rum og plads. Du kan derfor skabe mere luft ved fx at placere sofaen og sofabordet midt i stuen, hvis altså du har pladsen til det. Derefter kan du pynte de frie hjørner ved at sætte potteplanter op med grønne, smukke planter eller lave din egen lille hyggekrog.

3) Grønt er det nye sort

I forlængelse af tip nummer 2 er planter et af de store hits i år. Der skal helst være mange små og forskellige planter eller få kæmpestore. Den grønne farve er en af de mest rolige farver for øjnene, og desuden findes der mange planter, der er gode til at rense luften. Der er altså mange fordele ved at holde planter i dit hjem, og så er de yderst dekorative.

4) Husk oprydningen

Et måske ikke så sjovt, men vigtigt tip er jævnligt at rydde op i dit hjem og dermed også i din stue. Hvis der ligger ting, som slet ikke hører til i rummet, som fx T-shirts eller beskidte tallerkener, skaber det uorden og virker mindre indbydende – så husk oprydningen.

5) Gør noget ved de hvide vægge

Det femte og sidste indretningstip er at hænge noget op på væggene – og især hvis væggene i din stue er hvide. Dette gør dit hjem både mindre klinisk og mere personligt, hvis du hænger ting op, som enten er hjemmelavet eller har en særlig betydning for dig. Dine gæster vil føle sig mere velkomne, og billederne på væggen vil være et oplagt emne at snakke om.