Dit website om bolig og byggeartikler

Carport eller Garage: Hvad skal jeg vælge?

Står du foran et mindre byggeprojekt? Du vil måske gerne have, at bilen står i læ for regn og sne, eller at du ikke skal blive våd, når du går fra huset til bilen? Så står du overfor at skulle lave en carport eller en garage, der kan beskytte din bil mod det danske ustadige vejr. Men hvad er egentlig forskellen, og hvor omstændigt er det at bygge? Herunder får du svar på netop dette, så hvis du står overfor at skulle bygge en carport eller en garage, bør du læse videre.

Hvad er en carport?

En carport er en helt eller delvis åben bygning, der overdækker bilen. En carport kan laves i flere forskellige størrelser, alt efter hvor mange biler, der skal være plads til. Normalvis er en carport fritstående, så den ikke er gjort fast til huset – dog kan en carport også være gjort fast til huset.

En carport er oftest en let stål- eller trækonstruktion, hvorpå der er tagbelægning. Typisk kan du altså gå lige ind i carporten. Bilen er således beskyttet ovenfra, og den bliver derfor ikke ramt af hverken regn eller sne, hvis ikke blæsten leder det ind gennem siden på carporten. Tagbelægningen kan være lavet af tagpap, eternitplader, fibercement, teglsten eller stål- eller transparente plastplader.

Idet carporten er lavet af forholdsvis lette materialer, er det muligt for dig at bygge den selv. Du behøver ikke have den store håndværkersnilde for at kunne bygge en carport – og du kan købe materialerne i et byggemarked. En carport er altså et overskueligt projekt at gå i gang med. På www.ditbyggemarked.dk kan du finde materialerne til din nye carport, hvis du har mod på at gå i gang med produktionen af den selv.

Hvad er en garage?

En garage er, i modsætning til en carport, en lukket bygning. Garager kan variere i størrelsen, alt efter hvor mange biler, der skal være plads til. En garage kan, ligesom carporten, være fritstående – men garagen ses ofte bygget sammen med huset, et udhus, et værksted eller lignende. Ydervæggene kan være en trækonstruktion, men ofte er ydervæggene en muret bygning, når det kommer til garagen. På grund af dette, kan det være en ide at få en murer til at hjælpe med opbygningen af garagen – i hvert fald, hvis du ønsker en muret garage. På www.jjmurerjorgen-jorgensen.dk/ kan du finde en engageret og dygtig murer, der kan give dig et tilbud på din næste garage, hvis du ikke har mod på at bygge den selv. Én ting er sikkert – dine hænder skal være skruet godt på, hvis du selv vil bygge din garage uden murererfaring.

 

For at få let adgang til garagen kan du, udover en port, sætte en dør i garagen. Fordi garagen er en lukket bygning, vælger flere at opbevare andre ting end bilen i den. Du kan for eksempel stille haveredskaber og værktøj i din garage, fordi risikoen for tyveri er mindre end ved en carport, idet bygningen er lukket.