Dit website om bolig og byggeartikler

Dekorer dine vægge med billeder

Når du indretter dit hjem, er der mange ting, som skal overvejes. Der skal vælges møbler, lamper, vægfarver osv. Alt sammen noget, som skal understøtte din stil og give dig ro i dit hjem. Mange ynder at dekorere deres vægplads med billeder. Hvad enten det er kunstmalerier, plakater eller fotografier. Uanset hvad vil det altid skabe en stemning i det rum, hvor billedet hænger. Vælg derfor noget, som du kan lide at se på. Når du bliver træt af det, eller bare trænger til noget nyt, kan du til enhver tid let skifte det ud til et nyt. Det er dejligt at have billeder hængende, det giver et fuldendt udtryk, da en bar væg hurtigt kan få et rum til at synes tomt og mangelfuldt. Ægte kunstmalerier er ofte meget dyre, og det vil derfor kræve en vis økonomi at fylde sit hjem med ægte kunst. En lidt billigere løsning kan være plakater af de kunstværker, man kan lide.

Billeder kræver rammer

Hvis du vælger plakater af kunstværker, vil det uden tvivl anbefales at finde fine rammer til. Flotte rammer kan også pifte børnemalerier fra børn eller børnebørn op, således at de passer lidt mere naturligt ind i dit hjem og din indretning. For når et barn glad kommer med et maleri, som det har malet specielt til dig, så er du jo nødt til at hænge det op, uanset motivet, farvesammensætningen og din smag. Der er mange muligheder, når det kommer til rammevalg. Udvalget er stort. Naturlige materialer er meget oppe i tiden. Herhjemme har vi udelukkende trærammer, da jeg synes, de er smukke. Vi har både klassiske glatte listerammer, men vi har også flotte håndudskårne varianter. Jeg plejer at købe trærammer på denne side. Her er der lidt for en hver smag. Der er en del klassiske rammemål, der gør det let at udskifte selve billedet, når man har behov for det. Hvis man for eksempel er med i en kunstforening, kan man ofte udskifte sin kunst, men stadig bibeholde sine flotte rammer hver gang.

At vælge en kunstforening

Hvis man godt kan lide kunst, men ikke lige har budgettet til at have et helt galleri af kunst i sit hjem, så kan det anbefales at melde sig ind i en kunstforening. Her kan du for et fast beløb have dit eget hjemmegalleri, som løbende udskiftet. Det er en slags leje af kunstmalerier. Mange virksomheder benytter sig af den ordning, da det er en nem mulighed for at have flot kunst samt mulighed for at bytte hele samlingen til noget nyt efter behov. Det er mægtig smart. Når nu selve billederne er til at betale, kan man vælge at ofre lidt mere på rammerne, da der ikke følger rammer med i ordningen. Bæredygtighed er oppe i tiden. Derfor vælger mange trærammer til indramningen. Jeg plejer at købe trærammer på denne side. Trærammer er smukke, og så holder de længe. Afhængigt af motivet på billedet kan man tone det op eller ned med rammevalget. Sker der meget i billedet, skal rammen være mere neutral og omvendt.