Dit website om bolig og byggeartikler

Dette hjælper en ingeniør dig med i byggeriet

Der er mange situationer i forbindelse med byggeri eller renovering af en bolig, hvor du kan få brug for en ingeniør. Det kan for eksempel være i forhold til at lave en spærtræ beregning. Spærtræet er det træ, der holder dit tag i langt de fleste tagkonstruktioner. Det er vigtigt at vide, hvor stor en vægt spærtræet kan holde til at bære, derfor er de spærtræ beregninger, som ingeniøren laver, meget vigtige.

Hvis du skal have lavet et nyt hus og skal have lagt tag for første gang, er det selvfølgelig vigtigt, at du får lavet nogle spær, der kan holde til tyngden af det tag, du har valgt. Et tegltag vejer for eksempel mere end et eternittag, mens et grønt tag er en endnu tungere løsning. Der kan ingeniøren hjælpe dig, så det hele bliver lavet rigtigt.

Lige meget om du selv står for at bygge, eller du har håndværkere til det, er det vigtigt, at du få lavet de helt rigtige beregninger, så huset bliver lavet på den helt rigtige måde. Det er ikke noget, som du selv kan regne dig frem til, medmindre du har erfaring på området. Udover selve taget skal spærtræet jo også kunne holde til den regn og sne, der falder på det. Der er set eksempler på bygninger, der er styrtet sammen på grund af meget store snemængder.

Spærtræ beregninger er vigtige i forbindelse med renovering

Det er ikke kun i forbindelse med nybyggeri, at det er vigtigt at få lavet de helt rigtige spærtræ beregninger. Det er også når du skal have renoveret dit tag. Det er meget muligt, at du gerne vil have lagt et tungere materiale på, når du skal have nyt tag. Det kan være, at du i mange år har levet med et eternittag, som du egentlig ikke var så glad for. Nu har du endelig fået mulighed for at udskifte det til et tegltag, men så er det også vigtigt, at dit hus kan holde til den øgede vægt fra teglstenene.

Det kan også være, at du overvejer et grønt tag. Det er et tag med små planter, der vokser i en stenbund. Planterne kan være med til et gøre et ellers kedeligt hus mere spændende at se på og samtidig tilføre et grønt element. Tagene er dog meget tunge, særligt når det regner, fordi planterne holder på vandet, der så senere hen fordamper. Det er derfor også et meget miljøvenligt tag.