Dit website om bolig og byggeartikler

Energisparende tips til hjemmet

Vi lever i en tid hvor der heldigvis aldrig har været større fokus på miljøet men det er der jo også en grund til, da vi igennem flere århundrede ikke har kendt til konsekvenserne ved den måde vi har levet på. I dag er vi nået så langt i vores udvikling, at det er svært at finde en ny retning at gå, men dette er ikke desto mindre nødvendigt, hvis vi vil gøre os nogen forhåbninger om at kunne bo på denne jord ret meget længere. Selvom at det er svært, så har vi igennem en længere årrække været igennem en grøn udvikling som sørger for, at vi får mere og mere af vores energi fra vedvarende energikilder som ikke ødelægger miljøet og ozonlaget. Selvom det er en stor omvæltning, og det måske kan være enormt dyrt til at starte med, så vil den nye teknologi være med til at spare lande fore mange penge. Det er dog ikke kun på nationalt og internationalt niveau, at den grønne omstilling kan være med til at spare, der er nemlig også mange penge at spare i det private hjem, og det kræver ikke så mange tiltag.

Kig efter energimærket når du køber elektronik

Alle hårdhvidevare i Danmark skal have EU´s energimærke stående, så kunderne kan tage en energirigtig beslutning på baggrund af energimærket. EU´s energimærkeskala går fra A+++ som er på de mest energieffektive apparater til G som står på de mest energiineffektive apparater. Jo bedre energimærkning produktet har jo bedre er apparatet til at udnytte energien, og derfor bruger apparatet naturligvis også mindre energi. Når apparatet ikke bruger så meget energi, vil ens el – regning naturligvis også blive mindre, og på samme tid skåner man også miljøet. Find dit miljøvenlige apparat her.

Sluk for din elektronik når du ikke bruger det

Selvom elektronik i dag er så smart, at det kan gå på standby, når man ikke bruger det, så bruger apparatet stadigvæk en smule strøm. Så selvom apparatet måske ser slukket ud, så vil man kunne spare omkring 800 kroner årligt, hvis man slukker sine apparater fuldstændigt.

Sluk lyset efter dig og køb LED – belysning

Alle har nok fået af vide af deres forældre, at de skal huske at slukke lyset efter sig, og det er der faktisk en god grund til, da mn bruger rigtig mange penge på belysning, selvom man måske ikke er i rummet. Man kan dog også spare penge ved at købe LED – pærer, da de bruger mindre energi end normale el – pærer.