Dit website om bolig og byggeartikler

Forskelle på internet til hjemmet

Som det er med meget andet teknologi, så findes der efterhånden mange forskellige former for internetforbindelser. Når du skal vælge internet har du oftest mulighed for at vælge imellem COAX, fibernet, ADSL, VDSL og mobilt bredbånd, som bliver gennemgået i denne artikel.

COAX leverer bredbånd gennem dit kabeltv-stik

For at forstå hvad COAX er, så er det først og fremmest vigtigt at forstå at navnet stammer fra kabeltypen koaksialkabel. Dette giver mulighed for bredbåndsforbindelse via kabeltv-stikket, modsat xDSL, som leveres gennem telefonstikket. Med COAX kan du modtage internet, telefoni, og TV igennem det samme kabel. Du mulighed for højere internethastighed (helt op til 500 Mbit/s) end med xDSL. Bliv klogere på COAX her, hvis du ønsker mere information.

De fleste danskere har ADSL

I Danmark kan du som sagt også få xDSL internet. DSL står for Digital Subscriber Line, hvilket har sammenhæng med at det bliver leveret via telefonstikket, som før nævnt. Du kan få både ADSL og VDSL. Den største forskel ligger i at du kan få hurtigere internet med VDSL, som faktisk også står for Very High Bitrate Digtal Subscriber Line.

ADSL er den ældste internetforbindelse, som udbydes i Danmark og derfor også den mest udbredte. Det dækker det største geografiske område af Danmark, da kobberkablerne, som TDC ejer, er spredt mest ud over landet. Der er netop derfor flere, som vælger ADSL end VDSL. VDSL-forbindelsen afhænger af din nærmeste DSLAM boks. Hvis du bor mere end 300 meter fra den nærmeste DSLAM, kan du mærke en betydelig forskel på hastigheden.

Fibernet leverer også hurtigt internet

Du har også mulighed for hurtigere internet, hvis du har adgang til fibernet. Med fibernet bliver internettet leveret gennem lyslederkabler, som de fleste kender som optisk fiber. Takket været denne teknologi, kan du få bedre hastighed end med traditionelt bredbånd såsom ADSL og VDSL.

Tag det mobile bredbånd med over alt

Hvis du blot surfer en smule og tjekker mails en gang i mellem, så kan det være at du slet ikke har behov for super hurtigt internet. Det er for eksempel også den oplagte mulighed til internet i sommerhuset, hvor du ikke har behov for fast bredbånd.

Med mobilt bredbånd leveres internettet gennem et SIM-kort, ligesom det fungerer med din smartphone. Dette SIM-kort anvendes oftest i et USB modem eller i en lille router. Du kan tage USB-modemmet når du er på farten og surfer på internettet når du har behov for det. Den største ulempe er at det ofte er med begrænset data, som løber tør når du har brugt det. Men det fungerer fint til at surfe en smule en gang i mellem.