Dit website om bolig og byggeartikler

Giv din entré en makeover

Entréen er ofte et overset rum i boligen. Men det er her, du byder dine gæster indenfor. Uanset om det er i dit eget private hjem eller i dine lejede virksomhedslokaler. Rummet er svært at indrette, fordi det skal fungere i dagligdagen. Og derfor bliver det ofte en rodet affære med gummistøvler, halstørklæder og jakker.

Din entré bør afspejle resten af indretningen. Men hvordan bliver dine gæster mødt? Bydes de varmt velkommen med god plads til at tage overtøjet af i smukke omgivelser? Eller er de nærmest ved at falde over de mange sko, der spærrer? Din entré er vigtig for den gode energi i dit hjem.

Du får her gode råd til at give din entré et ansigtsløft, som stadig bevarer funktionaliteten.

Udnyt pladsen optimalt

Det er de færreste boliger, der er udstyret med en stor, åben entré. Mange kæmper med pladsmangel, og det kan netop være årsagen til, at rummet hurtigt bliver rodet.

Der er mange boliger, hvor en lang, smal entré fordeler rummene. Særligt i lejligheder. Her kan en knagerække med mange store vinterjakker hurtigt optage en del af pladsen i det smalle areal. Gå her efter et opbevaringsmøbel med skydedøre, hvor du kan hænge dine jakker. På den måde optager åbne skabslåger ikke plads. For at få væggene til at trække sig lidt tilbage kan du lege med lamper og spejle i kombination med hinanden. Med spejle i entréen reflekteres lyset og får rummet til at virke større, end det egentlig er.

I en smal entré gælder det om at skabe mest mulig luft. Og det gør du bedst ved at hænge et skab til dine sko på væggen. Med lidt fingersnilde kan du eller en, du kender selv bygge et skoskab og hænge det på væggen. For ved at bygge det selv, kan du nøje tilpasse det rummet. Enten kan du bygge det af flere små skabe, som kan stables ovenpå hinanden i højden eller ved siden af hinanden, så de følger den lange entrés smalle linjer. Husk dog, at skabet ikke må fylde meget i dybden, da det vil tage unødigt meget plads.

Funktionalitet og æstetik, der går hånd i hånd

Din entré skal fungere i hverdagen. Det nytter ikke noget at vælge møbler, der er smukke, men ikke opfylder de krav, din entré stiller.

Invester eksempelvis i et spejl med en indbygget hylde. På den måde får du både et dekorativt og funktionelt element ind i indretningen på samme tid. Spejlet reflekterer som sagt lyset og får rummet til at syne større, ligesom du kan tjekke, om håret sidder og hurtigt kan smide bil- og husnøgler på den lille hylde. På den måde får de en fast plads, så du altid kan finde dem.

Skab en siddeplads

Hvis din entré har fornuftigt med plads, er det en god idé at tænke en siddeplads ind i din entréindretning. Sæt en enkelt stol i hjørnet, eller byg selv en opbevaringsbænk, hvor hele familien kan sætte sig for at snøre skoene. Bænken kan være helt enkel i råt træ med et låg, der kan tages af. Træet vil give rummet en varme. I bænken kan du opbevare handsker, halstørklæder og regntøj. Siddepladsen vil ikke bare være praktisk. Den vil også tilføre stemning og hygge.

Udsmyk dine vægge

En fin og enkel måde at skabe en stemningsfuld indretning i entréen er ved at dekorere væggene. Køb et anderledes tapet i et fint mønster og tapetser den ene væg i rummet. Der findes alverdens farver og mønstre, så det gælder bare om at slippe kreativiteten løs og finde det, der kan få det bedste frem i din entré.

En anden måde at udsmykke væggene er med sjove opbevaringsløsninger. Hæng hylder på væggen, hvor du kan skabe ekstra liv med en lille plante og en vase. Du kan også hænge kurve på, som du kan smide handsker og tørklæder i, så de ikke fylder på gulvet. Ellers er det også fint at give væggen dit helt eget personlige look med forskellige knager i forskellige højder.

I entréen skal du også have et godt lys, så hvorfor ikke lave en to-i-en-løsning med væghængte lamper? En smuk lampe skaber hygge, og hvis din entré har lavt til loftet, kan en væglampe være en oplagt mulighed, da en loftlampe i højere grad understreger det lave loft.