Dit website om bolig og byggeartikler

Gør din bolig mere attraktiv til salg

Når træerne og blomsterne i foråret springer ud, så bliver det mere attraktivt at sælge sin bolig. Alting synes mere imødekommende og mere tiltrækkende. Hvis du mangler inspiration til, hvordan din bolig kan blive mere attraktiv i et salg, skal der i mange tilfælde langtfra en komplet renovering til – men blot lidt småjusteringer.

Når salgstidspunktet kommer, og køberen skal underskrive købsaftalen, er det en rigtig god ide, hvis du som sælger tegner en ejerskifteforsikring. Se mere her om en ejerskifteforsikring fra BoligaTilstandsrapport, og bliv frigjort fra sælgeransvaret i fem eller ti år. Det kan gå hen og blive en omkostningsfuld affære, hvis du som sælger skal punge ud til en mangel eller skade i eksempelvis isolering, tagkonstruktion eller begyndende skimmelsvamp. En ejerskifteforsikring vil derfor både gavne køber og sælger i et hussalg.

Førstehåndsindtrykket af boligen

Første gang, en potentiel køber ser din bolig, vil være altafgørende. Det er her, den grundlæggende mening omkring huset bliver gjort, og det kan nogle gange være svært at ændre, hvis køber allerede fra start ser boligen med en dårlig mavefornemmelse.

Derfor skal du sørge for, at der er ryddeligt og pænt foran huset. Slå græsset, stil havemøblerne pænt og plant eventuelt nye blomster i flotte farver i dine havekrukker. Man kan nogle gange blive overrasket over, hvor stor en forskel de små ting kan gøre.

Fremhæv husets funktioner

Når køber får en fremvisning i din bolig, vil han eller hun ofte være interesseret i at se, hvordan du bruger boligen til daglig. Hvis huset har en eller flere funktioner, som du og din familie har været særligt glade for, eller som kan noget ekstra særligt, så sørg for, at køber lægger ekstra mærke til disse. Det er ofte de små, smarte detaljer, som køber finder interessante.

Du kan nemt fremvise, hvordan du til daglig bruger boligen ved at indrette herefter. Stil tandbørster og parfumer på badeværelset, hvor de til daglig har placering. Ryd op i diverse opbevaringsskabe og lad lågerne stå åbne, da køber herved vil få lov til at se de mange muligheder, der er.

Ryd op og træk lyset ind

Et simpelt, men meget effektivt råd er at holde huset ryddeligt. Som nævnt gælder dette både i skabe og skuffer, men også på gulvet og andre steder. Jo mere ryddeligt og rent dit hus ser ud, jo mere indbydende vil det være. Derfor kan det også være en god ide at få luftet godt ud, inden boligen skal fremvises. Selvom man ikke selv kan lugte, hvordan der lugter i sit hjem, er dette meget tydeligt for andre.

For at gøre huset mere indbydende og rent er det altid en god ide at få så meget sollys ind i boligen som overhovedet muligt. Det kan du gøre ved at trække gardinerne fra eller måske helt fjerne dem fra vinduet. Herunder er det også en god ide at pudse vinduerne.

Hvis din bolig har mange mørke farver, kan det give en god effekt, hvis du maler mørke vægge, lofter og døre i en lys farve. Du vil blive overrasket over den effekt, som det vil give.