Dit website om bolig og byggeartikler

Håndværkere om vinteren er en god ide

Vinteren er så småt ved at have nået sit højeste. Foråret er på vej, og hvis du ikke nåede at renovere huset i vinteren, kan det være, at du kommer til at betale mere nu. For vinteren er ofte et rigtig godt tidspunkt, hvis man skal ud og hyre håndværkere. Der er generelt godt gang i både byggeriet og de mindre renoveringer i Danmark. Det kunne man især mærke i sommeren sidste år, hvor mange oplevede ventetider på mange måneder, når de skulle bruge håndværkere. Det var gældende over hele landet, så uanset om behøvet var en VVS installatør i Køge eller en tømrer i Randers, kunne man kigge langt efter dem.

Om vinteren er ventetiden ofte langt lavere, og det kan rent faktisk også være billigere, at få lavet ting på dette tidspunkt. Det er ganske få ting der ikke kan laves om vinteren. Udendørs murearbejde gør sig eksempelvis ikke godt i frostvejr. Der er naturligvis også andre projekter, der egner sig bedre til foråret og sommeren, men de fleste ting kan klares året rundt.

Mange venter – og skaber en flaskehals

Der er rigtig mange, der venter til det bliver forår med at gå i gang med projekter. Det skaber ikke overraskende et klassisk flaskehalsproblem. Lige pludselig skal alle have lavet de projekter, de har gået og ventet med, og så kommer der ventetid. Udover at det skaber ventetider, så skaber det også højere priser. Hvis håndværkerne er fuldt booket, kan de tage en højere års, end hvis de går rundt med ledig tid i kalenderen.

Det siges endda at der er en god sandsynlighed for at du kan få udført bedre arbejde, hvis du får det gjort om vinteren. Dette bunder i, at de bedste håndværkere typisk er dem der arbejder hele året, og ikke kun er ansat i travle perioder. Derudover er der god sandsynlighed for at de har bedre tid til opgaven, og ikke skynder sig helt så meget med at blive færdige for at komme videre til den næste opgave.

Mange fordele – få ulemper

Der er med andre ord, flere fordele ved at få lavet arbejde om vinteren. Den største del af den korte ventetid, og de andre mulige er en lavere pris og en bedre kvalitet. De sidstnævnte er dog ikke givne. Da der samtidig ikke er nogen beviselige ulemper ved at vælge denne årstid, kan det være klogt at overveje.