Dit website om bolig og byggeartikler

Hav udstyret i orden, når du renoverer

Hvis du hører til dem, der ikke er bange for at tage fat og selv renovere og bygge om, ved du med garanti, at det halve af arbejdet er at have adgang til det rette værktøj og de rette redskaber. Boremaskine, sav og hammer har de fleste i værkstedet, mens de færreste eksempelvis har en minigraver eller en pladevibrator i baghånden. Heldigvis kan den slags lejes på timebasis. Læs med og få et par tips.

Koordiner med naboerne, og spar på lejeudgifterne

Når foråret nærmer sig, er det ikke usædvanligt, at gadens handymen bevæger sig ud af hulerne og går i gang med at renovere og bygge om. Her kan det være en god ide at koordinere opgaverne en smule, hvis der skal lejes lidt større udstyr som for eksempel en minigraver. Der går tid med transporten både til og fra udlejer, og den slags udstyr lejes som regel også hele dage ad gangen. Måske skal du selv have gravet nogle drænrør ned, naboen skal have anlagt en sokkel til en ny garage og genbogen skal have børnenes trampolin sænket ned i haven, så den bliver mere sikker at leje på. Hvis den slags kan koordineres, er der penge at spare for alle parter. Selvfølgelig kan det ikke altid lade sig gøre, men holder man hinanden lidt informerede om tanker og planer, øges chancerne i hvert fald betydeligt.

Gennemgribende renovering kan være besværlig

Én ting er at grave lidt i haven eller male en væg. Lidt mere gennemgribende kan det være, hvis hele gulvet i stue og køkken skal brydes op på grund af et sprunget vandrør eller i forbindelse med etablering af gulvvarme. Er pladsen i forvejen trang, kan der være behov for opmagasinering og lignende. Vil du undgå at skulle leje lagerplads og flytte alt for meget rundt, kan du overveje at leje en container til formålet. Det er ikke så dyrt, som man skulle tro. Faktisk kan man også få beboelsescontainere, hvis der virkelig skal renoveres igennem i en periode. Det kan være med til, at arbejdet kan få lov til at tage den tid, det skal tage. Læs mere om leje af container hos GSV, der har lokalafdelinger over hele landet, og gerne giver et uforpligtende tilbud på en løsning.

Husk sikkerheden, hvis du går i højden

Skal der repareres eller renoveres på tag eller gavle, er det vigtigt at huske sikkerheden, hvis man selv vil stå for arbejdet. Der er masser af eksempler på alvorlige ulykker i den forbindelse, og der er mange gode grunde til, at professionelle håndværkere bruger sikkerhedsliner og sætter rækværk op under arbejdet. De senere år er det blevet mere og mere almindeligt at bruge lifte, som næsten kan komme ind over alt. Selv små lifte har en overraskende stor rækkevidde, og det er en meget sikker måde at arbejde på. Som det meste andet specialudstyr kan lifte lejes til relativt billige priser. Gratis er det ikke, men sikkerhed må godt koste lidt ekstra.