Dit website om bolig og byggeartikler

Hvad skal du være opmærksom på når du renoverer

Står du med tanker om at renovere dit hus og synes du snart, at det er på tide at komme i gang med projektet? En renovering er nærmest altid en god ide, for der er helt sikkert noget som kan forbedres. Dog er det alligevel vigtigt, at man får tænkt processen helt igennem, så man ikke ender med at bruge unødvendige penge.

Teknisk gennemgang af huset og behovsanalyse

Selvom et gør-det-selv projekt kan virke fristende for enhver handy mand, så er det altid en god ide at indblande de professionelle. I opstarts fasen er det blandt andet en rigtig god ide at få et par professionelle øjne på projektet, som kan guide dig i hvor der virkelig trænger til at blive taget fat.

Bor du f.eks. i et ældre hus, så er der helt sikkert nogle forbedringer, som bør laves før andre, og med kyndig hjælp fra en professionel slipper du for at gå galt i byen. Det ville jo være ærgerligt at bruge en masse penge på at udbedre mindre fejl, som nok skulle være gemt til projektets sidste fase, når du ved om der er penge til overs i budgettet.

Udvendigt såvel som indvendigt

Når du først begynder at tænke på at renoverer dit hus, er det højst sandsynligt med blik på at udbedre et helt bestemt problem. Dette kan være et udvendigt problem såsom facaden, vinduer og døre, terrasse eller andet. Men hvad end du har planer om en udvendig eller indvendig renovering, så kan det være en rigtig god ide også at tænke ud over denne grænse. Måske har du planer om at renovere kælderen, men har du samtidigt tjekket, at dit tag holder til en vinter mere? Hvis facaden skal friskes op, ville det måske samtidig være en god ide at få undersøgt hvor godt dit hus er isoleret. Et godt råd er altså at gå hele huset grundigt igennem, inden du begynder renoveringen, så du er sikker på, at det du bruger dine penge på at forbedre også er det mest profitable.

Har du styr på dit hus’ energimærkning?

Lige så vel som hårde hvidevare har en energimærkning, der fortæller os hvor meget energi de bruger, så har dit hus det også. Energimærkningen på dit hus fortæller dig blandt andet hvor stort dit varmeforbrug er. Har dit hus en dårlig energimærkning, så kan det skyldes, at det er dårligt isoleret. Et dårligt isoleret hus kræver meget energi eller gas i opvarmning da det holder dårligt på varmen. Er dette tilfældet bør du helt klar overveje at efterisolere dit hus.

En anden ting, som også kan kræve et stort energiforbrug er dine hårde hvidevarer. Er disse ved at være forældet, kan du næsten være sikker på, at de sluger en masse strøm hver dag. Her er altså en masse penge at hente i fremtiden, hvis du vælger at skifte disse ud med nyere med en god energimærkning.
Bruger du gas i hjemmet, f.eks. med et gasfyr, kan du også sparer en masse penge ved at skifte til et billigere gasselskab. Læs mere her og find ud af helt præcis hvor billigt du kan få din gas.