Dit website om bolig og byggeartikler

Intet renoveringsprojekt uden stiger

Intet renoveringsprojekt uden stiger

Det er de færreste renoveringsprojekter, der kan klare sig uden stiger og stilladser – og når vi nu er på vej i højden, kan det være meget praktisk at tage med i overvejelserne, hvorvidt du skal vælge stige eller stillads. Det kan du læse mere om her.

Uanset om du bare skal male inde i huset eller har gang i et tagprojekt, har du brug for en stige. Indvendigt kan du som regel klare dig med en trappestige, men udvendigt er der oftest brug for mere – eller for et stillads, hvis du skal undgå at kravle op og ned af stigen hele tiden og i øvrigt følge Arbejdstilsynets forskrifter om arbejder i højden.

Trappestige til indendørs renovering

Indendørs kan du for det meste klare dig med en trappestige, med mindre du har loft til kip eller f.eks. en meget høj entre med trappe til førstesalen. De fås i mange forskellige længder, men fælles for dem alle er, at det er vigtigt, at der er en fornuftig afslutning på toppen af stigen, du kan støtte dig til, selv når du står på det øverste trin.

Derved kan du undgå kedelige faldulykker og har også mulighed for at hænge spande, værktøj og andre ting på trappestigen, så det altid er lige inden for rækkevide.

Skal du bruge stige eller stillads udendørs?

Ved arbejde i højden udendørs skal du oftest bestemme dig for, hvorvidt arbejdet skal foregå fra en stige eller et stillads. Vælger du at bruge stigen, skal du huske på, at det er forbundet med en større ulykkesrisiko og giver større belastninger af kroppen, da arbejdet oftest foregår i meget fastlåste stillinger.

Derfor anbefaler Arbejdstilsynet da også, at stiger primært anvendes til at komme op i højden og at arbejdet udføres fra et stillads, der passer til formålet.

Uanset hvilken stige du har brug for, eller om der er behov for et stillads, kan du finde et af Danmarks største udvalg af stiger og stilladser her.