Dit website om bolig og byggeartikler

Leder du efter hus? Læs med her og få tips til jagten

Der er rigtig mange ting, der er vigtige at have i mente, når man leder efter hus eller ønsker at renovere. Ved huskøb spiller mange faktorer såsom beliggenhed, størrelse, alder og selvfølgelig pris ind. Et huskøb er ikke blot noget, man lige gør – det kræver overvejelse og mange gennemtænkte tanker for at opnå succes. En renovering kræver samme rationalitet omkring både det økonomiske aspekt samt meget mere. Er du på boligjagt eller leger du blot med tanken om at flytte i eget hus eller lejlighed? Vil du i gang med en større renovation? Så læs med her og få gode tips til, hvad du skal huske, samt hvad du bestemt ikke må gøre.

Behov

Det er ikke svært at komme i tanke om, hvad man ønsker sig. Alligevel kan man have mange forskellige ønsker, og de er måske ikke altid helt forenelige med hinanden. Det, der er vigtigt, er, at I lærer at prioritere, hvilket I med fordel kan gøre fysisk på et stykke papir. Er det for eksempel mere plads, der står på ønskelisten? Er det flere værelser? Lysere rum? Skriv ned, hvad I ønsker af jeres ny hus eller renovering, og skriv også gerne hvad I bestemt ikke ønsker. På den måde er det lettere at finde hoved og hale i både boligsøgning og renovering samt lægge en god slagplan. Denne ejendomsmægler i nordvest kan hjælpe med dette og samtidig guide jer gennem junglen af huse til salg.

Økonomi

I ved selvfølgelig godt, at det økonomiske skal kunne fungere, før I handler, hvad enten det er renovering eller et huskøb. Det kan dog alligevel være en fordel at planlægge det økonomiske, så I både tager højde for hvilken pris, I ønsker at give, samt hvor fleksible I er, hvis budgettet ikke holder alligevel. Uanset hvor godt et budget der bliver lagt, er der altid risiko for uforudsete udgifter, og her er det ekstremt relevant at vide, hvordan I tackler disse – inden de opstår. Det er også vigtigt at have i baghovedet, at et huslån eller en renovering ikke behøver at ruinere jeres opsparing. Med et realkreditlån er det muligt at låne til både huskøb og renovering for en meget lav rente. Læs mere på brf.dk

Fremtidsplaner

Når I har fået ønskerne på plads og har styr på økonomien, så er det på tide at tænke fremad. Ønsker I eksempelvis børn inden for de næste 5-10 år, så er det muligvis noget, der også skal tages højde for. Det samme gør sig gældende, hvis I måske ikke ser jer selv i samme job inden for den nærmeste årrække – er huset da til at sælge igen, og er renoveringen også noget andre vil sætte pris på? Endnu engang kan det være fordelagtigt at skrive ned, hvad I ønsker og forventer af fremtiden og endvidere diskutere, hvilken effekt disse forandringer har på jeres bolig.

 

Rigtig god fornøjelse med husjagten eller renoveringen!