Dit website om bolig og byggeartikler

Post-it noten er et fordelagtigt værktøj for studerende

Post-it noten er mere end blot et praktisk redskab – det er også et psykologisk redskab. Sammenlignet med de klodsede maskiner fra 1980’erne, der genererede alle disse dokumenter, var post-it noten en vision om hightech minimalisme. Dens kanter er skarpe og firkantede, uden grimme indbindinger, perforeringer og metalringe. Dens gule farve er diskret, men alligevel opmærksomhedssøgende. Den gule farve kan repræsentere en pære, der går af, når man får en idé – ideen noteres efterfølgende på den gule post-it seddel. Blottet for andre grafiske elementer, har den effekten af en ren, beroligende, blank skærm.
Det er altså et ekstremt brugervenligt værktøj til notater, huskesedler og lignende.

20 måder at bruge post-it noten på

Post-it noten kan bruges på mange forskellige måder. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Men her kan du få lidt inspiration til, hvordan den simple post-it lap kan bruges af studerende.

  1. Marker en bestemt side i en bog eller brug post-it noten som bogmærke. Det synes så indlysende, men relativt få elever lader til at gøre det.
  2. Marker begyndelsen og slutningen af det du skal læse i din lærebog, så er det nemt at holde styr på, hvor langt du er nået, og hvor meget du skal læse.
  3. Du kan også bruge post-it noten til at lave et notat til et bestemt afsnit i en tekst eller bog. På den måde kan du nemt gå tilbage til afsnittet og genkalde dine tanker omkring det.
  4. Hav flere post-its på indersiden eller forsiden af din kalender eller notesbog, så du hele tiden er forberedt med dine post-its og kan bruge dem i flere sammenhænge.
  5. Lav en lille to-do liste på din post-it note, når du er i gang med en opgave. Sæt noten på dit skrivebord, så har du hele tiden overblik over dagsordenen.
  6. Sæt en post-it på dit natbord eller håndtaget på din hoveddør som en påmindelse, hvis der er noget du skal huske.
  7. Undgå bøder og gebyrer for sen aflevering ved at sætte post-its med forfaldsdatoer på bibliotekets bøger og lignende.
  8. Brug post-its som tape i mangel af bedre. Klip kanten, der klistrer af, og brug den som tape på den måde.
  9. Brug den klistrede kant som en midlertidig etiket til en mappe.
  10. Brug den klistrede kant til at rense mellem tasterne på computerens tastatur. Mange studerende er tilbøjelige til at sidde med computeren i sengen eller spise, når de bruger deres computer, hvorfor rengøring er nødvendigt hyppigere.

Køb post-its i forskellige farver

Lyreco forhandler post-its i flere forskellige farver, så du også har mulighed for at kategorisere din brug af post-its. Du kan med fordel købe et stort parti hjem, hvis du gerne vil spare penge i længden. Så skal du heller ikke tænke på at erhverve dig nye post-its i et godt stykke tid.