Dit website om bolig og byggeartikler

Renovér din bolig og forøg dens værdi

Der er mange gode grunde til at bruge ressourcer på at renovere din bolig. En af de helt store grunde er, at du med renoveringer vil forøge boligs værdi. Og det er især smart at gøre lige inden du skal sælge. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor boligrenoveringer er gode at lave op til et boligsalg.

Boligrenoveringer giver en højere salgspris

Når du forbedrer din bolig – for eksempel i form af nye vinduer – så er du faktisk med til at gøre den mere værd. Og det er jo smart, hvis du har forhåbninger om at sælge din bolig med ekstra stor fortjeneste.

En renoveringstype som nymalet loft forøger selvfølgelig ikke værdien vanvittig meget i forhold til et nyt tag. Derfor gælder det for dig om at finde en passende renoveringstype, hvor dit budget kan følge med og udsigterne til fortjeneste er til at få øje på.

For mange ældre husstande kan det i den grad betale sig at investere i efterisolering. Det kan for eksempel være efterisolering af hulmuren og lignende. Måske noget du bør overveje?

Boligen bliver mere indbydende for potentielle købere

Selvom boligrenoveringer er med til at gøre boligen mere værd, så er de faktisk også med til at gøre boligen mere indbydende. En bolig, der fremstår ny og lækker er meget nemmere at sælge. Hvis du for eksempel lige har fået malet facaden, så er der ingen tvivl om, at det er noget som en potentiel køber vil lægge mærke til – og måske ende med at købe boligen på – hvem ved?

Energirenoveringer er især populære

En renoveringstype som især er populær, det er energirenoveringer. Vi har været lidt inde på det i form af hulmursisolering, men energirenoveringer kan også være følgende:

  • Nyt tag
  • Nye vinduer
  • Varmepumper
  • Jordvarmeanlæg
  • Husstandsvindmølle

Renoveringer som disse vil med garanti få din bolig til at fremstå mere indbydende – og ikke mindst gøre den mere værd. Der er nemlig et umådeligt stort fokus på energirenoveringer lige pt. i vores samfund. Og det kan altså komme dig som boligejer til gode.

Boligrenoveringer gør tilstandsrapporten bedre

Når du skal sælge din bolig og vil have ejerskifteforsikring, så skal du have udført en tilstandsrapport af en beskikket byggesagkyndig. Tilstandsrapporten giver ganske enkelt et billede af boligens tilstand. Mange købere benytter tilstandsrapporten som et middel til at presse salgsprisen ned. Dette lykkedes de fleste købere med, hvis tilstandsrapporten bærer præg af en bolig med forholdsvis mange fejl. Ved at renovere boligen kan du minimere antallet af fejl i tilstandsrapporten, hvilket får dig som sælger til at stå stærkere mod et prisnedslag. Derfor er boligrenoveringer i dette tilfælde en glimrende ide.

Sådan får du den bedste pris på tilstandsrapport

Som du nok ved, så kan prisen på tilstandsrapporter variere ganske betragteligt. Derfor giver det god mening at bruge lidt tid på at undersøge markedet for byggesagkyndige, så du er sikker på ikke at betale for meget for din tilstandsrapport. Hjemmesiden Synrgi.dk har skrevet et indlæg om tilstandsrapport priser du med fordel kan læse, hvis du gerne vil vide, hvordan du får den bedste pris fra en byggesagkyndig.