Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan får du mere opbevaringsplads

Langt de fleste kan nikke genkendende til, at man af og til ville ønske, at man havde mere opbevaringsplads. Mærkeligt nok er det de færreste, der rent faktisk tager tyren ved hornene og får gjort noget ved det.

Er du en af dem, der gerne vil have mere opbevaringsplads og samtidig er klar til at arbejde for det, så er denne artikel værd at læse. Artiklen handler om, hvordan du med forskellige tips og tricks får mere opbevaringsplads i dit hjem.

Opbevar ting under sengen

Hvis du har en seng med ben, så skal du vide, at du har masser af opbevaringsplads under sengen. Plads som du helt sikkert skal udnytte, hvis du drømmer om at frigøre kvadratmeter i din bolig. Et smart trick til at udnytte opbevaringspladsen under sengen bedst muligt, det er at købe en sengeramme med skuffer.

På den måde får du ekstra meget (og struktureret) plads til opbevaring. Du kan for eksempel opbevare ekstra dyner, sengetøj, vintertøj eller lignende i skufferne under sengen. Et super smart trick til dig, der gerne vil have mere opbevaringsplads og mere ”luft” i din bolig.

Udnyt hvis du har højt til loftet

Har du højt til loftet? I så fald bør du udnytte det! Har du højt til loftet, kan du med fordel hænge hylder og lignende op, da det ikke vil føles ligeså ”kluntet” som, hvis du havde lavt til loftet. Hvis du har ekstra højt til loftet, så er det måske en mulighed for dig at lave en hems. På den måde får du MEGET opbevaringsplads.

En sovesofa er pladsbesparende

Hvis du for eksempel har et gæsteværelse eller måske et børneværelse, der er lidt trængt i forhold til plads, så er sovesofaen et godt møbel at vælge. Det smarte ved sovesofaen er, at du først og fremmest har sofa og seng i ét og samme møbel. Det vil sige, at du har en seng som ikke fylder mere end en sofa.

Lige præcis dét faktum sikrer dig, at du udnytter pladsen optimalt på værelset. Ved at have en normal seng har du ikke ligeså stor mulighed for at frigøre plads som du har ved at vælge en sovesofa. Det er i øvrigt værd at vide, at nutidens sovesofaer næsten er ligeså gode som almindelige senge. Derfor skal du altså ikke være bange for en dårlig søvn ved for eksempel at vælge en bedst i test sovesofa.

Opbevaringsplads i køkkenet

Savner du lidt inspiration til, hvordan du får mere og bedre opbevaringsplads i køkkenet? I så fald anbefaler vi, at du ser nedenstående video lavet af IKEA. Den giver et fint lille indblik i, hvordan du kan indrette dit køkken, så du får mest mulig plads på færrest mulige kvadratmeter.