Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan giver du stuen et nyt udtryk

Har din stue set ud på samme måde de sidste mange år? Så kan det være tid til forandringer. Vi bruger meget tid i vores stue, og derfor skal det også være et rart sted at opholde sig – gerne med et godt lysindfald fra en terrasse eller altan.

Læs med her, når vi tipper dig om, hvordan du kan give rummet nyt og friskt liv.

Brug farvepaletten på væggene

Mange af os tyr stadig til hvide vægge overalt i hjemmet, og det er især en god idé, hvis du bor småt med en lille stue. Har du derimod en større stue, kan det give et spændende udtryk med farve på væggene. Og farvede vægge er da også en af boligindretningens hotteste tendenser.

Hold dig her til rolige, støvede farver for ikke at skabe ubalance i rummet. Og mal kun én væg i rummet, der kan give en spændende kontrast til de andre hvide vægge. Du kan vælge at male helt ud til kanten eller efterlade en lille, hvid kant. Det afhænger helt af det udtryk, du leder efter. Med den hvide kant bliver væggen indrammet, og den bliver nærmest et maleri i sig selv.

Gå i hyggemode med tekstiler

Et af de letteste tricks til at skabe et nyt og hyggeligt look i din stue er ved hjælp af tekstiler. Forny spisekrogen med et smukt gulvtæppe eller opdater din sofa med farverige puder og en blød plaid til de kolde vinteraftener. Under dit sofabord kan du eksempelvis også lægge et fint marrokansk-inspireret tæppe for at tilføre lidt ekstra varme og hygge til denne del af stuen.

Med tæpperne under spisebord og sofabord skaber du forskellige afdelinger i rummet, fordi de samler indretningen her.

Lav din egen gallerivæg

Sæt et personligt præg på stuen med en gallerivæg – det kan se virkeligt smukt ud. Du kan her samle de billeder, du allerede har rundt om i hjemmet, og sætte dem sammen på én stor væg.

Hvis du dog er til et mere stringent udtryk, kan det være en idé at skabe et harmonisk udtryk på billedvæggen ved at køre samme tema. Det kan eksempelvis være naturbilleder eller grafiske mønstre. Sæt her billederne sorte rammer og miks med trærammer. Det giver et cool spil, men stadig på en subtil facon.

Læg billederne ned på gulvet, så du kan prøve dig frem og se, hvordan de skal hænge i forhold til hinanden. En sjov idé her er også at sætte billederne helt sæt sammen, så de tilsammen skaber deres eget kunstværk på væggen. Hæng gerne billederne helt op til loftet – det skaber en vaskeægte galleristemning.

Gå den grønne vej med planter

Det er ikke så mærkeligt, at planter de seneste år har været en af de helt store boligtendenser. De kan nemlig trække naturen med inden for på en befriende måde. Gå på jagt efter en stor, rank violinfigen, der med sine smukke skulpturelle blade kan give stuen masser af liv. Eller sæt eukalyptusblade i en vase, så der spredes en skøn mentolduft i rummet.

Vær heller ikke bange for at sætte flere planter sammen i en indendørs plantekasse eller i grupper i vindueskarmen. Hvis du er nervøs for, om du kan holde liv i dine planter, så gå efter sukkulenter og kaktusser, der skal have minimalt med vand.

Nips it up

Nips er et effektivt middel til at skabe hygge og personlighed. En billig løsning er at samle alt dit nips sammen og prøve dig frem med at sætte det sammen i nye konstellationer. På den måde får du et helt nyt udtryk – helt gratis.

Men vil du alligevel gerne ud at investere i noget nyt, så gå efter nips i farvet glas og keramik. På loppemarkeder kan du finde masser af sjove og finurlige vaser og andet til meget få penge. Én af hemmelighederne bag en succesfuld indretning er nemlig også at sætte nyt sammen med gammelt, så boligen får lidt kant og personlighed og ikke bare ligner noget taget direkte ud fra et boligmagasin.

Byg din egen reol

Det er let at bygge sin egen reol til stuen, hvis du blot har lidt fingersnilde. Brug MDF-plader, der er holdbare, og vælg selv, om du vil bevare et rustikt look eller male dem. Under alle omstændigheder kræver de en slibning.

Du kan få savet stykkerne til i et byggemarked, og så er det ellers bare at gå i gang med sømpistol eller skruemaskine. Pladerne er tunge, så det er en god idé at bygge selve rammen først, og derefter sætte de indvendige hylder sammen.

Held og lykke med at give din stue et nyt look.