Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan indretter i det bedst mulige børneværelse

Langt de fleste forældre vil nok give mig ret i, at børn er den største gave, vi kan give os selv. Vi dedikerer også en kæmpe del af vores liv til at opfostre vores børn, og derfor får vi også et helt specielt bånd til dem. I den forbindelse gør vi selvfølgelig alt hvad vi kan, for at vores børn har det så godt som muligt. Dette inkluderer at stille det bedst mulige børneværelse til rådighed. Langt det meste af hjemmet er forældrenes ansvar, da det er dem som har købt det, sat det i stand og indrettet det. Men børnene skal også føle sig hjemme i hjemmet, og udover nogle tegninger på køleskabet og lidt legetøj hist og her, så er det børneværelset som er barnets og barnets alene.  

Den lille skal føle sig hjemme i mange år

Det er de færreste forældre som kan give deres børn et nyt værelse hver gang, han eller hun bliver for gammel til at bo på sit værelse. Derfor skal værelset altså have en mulighed for at kunne udvikle sig fra babyværelse, til børneværelse og til sidst ungdomsværelse. Værelset skal derfor have en vis størrelse, så der igennem tiden kan blive plads til nyt inventar.

Værelset skal danne rammer for masser af leg

Imens værelset stadigvæk er et babyværelse eller børneværelse, så skal værelset kunne danne rammerne for en masse leg. Børn har en fantastisk fantasi, og værelset skal derfor være et miljø hvori, den fantasi kan blomstre. Dette starter på væggene, hvor tapetet kan forestille barnets yndlings tegneserieunivers eller andre sjove motiver og farver. Loftet, gulvtæppet og møblerne skal ligeledes kunne indgå i barnets leg, så der ikke bare er tale om kedelige monotone farver og former.

Møblerne skal være høj kvalitet

Udover at være flotte og inspirerende så skal møblerne også være høj kvalitet. Dette er både på grund af barnets sikkerhed og velvære men også på grund af holdbarheden. Hvis man med tiden skal have flere børn, så kan mange møbler gå i arv, hvis de altså er god nok kvalitet. Find fx en barneseng i god kvalitet her.

Plads til flere børn?

Selvom man ikke har et stort hus med flere værelser, så skal dette ikke lade en stoppe for at få flere børn. Hvis børnene er født på samme tid eller kort efter hinanden, så kan børn sagtens dele værelse. Selvom det med tiden bliver mere irriterende, så vil de i de tidlige år synes det er hyggeligt.