Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan vælger du det rigtige spændebånd

Et spændebånd kan tjene mange formål. Det bruges til diverse fastgørelsesformål i forbindelse med både VVS-, luftcirkulerings- og elinstallationer. Hvis du skal købe spændebånd til et sådant formål, så er det vigtigt at vælge det rigtige spændebånd. Der er op til flere aspekter, der har relevans i forbindelse med dit valg.

Du kan bruge dem til alt lige fra at spænde en vandslange på vandhanen til at sætte en udluftning fra din emhætte fast på et vægspjæld. Derfor kan de også bruges til rigtig mange ting. Det er netop dét, der gør, at det er vigtigt at vælge dit spændebånd med omhu, så du er sikker på, at du vælger det helt rette for dig.

Det er også den mest sikre løsning at gøre brug af et spændebånd, hvis du skal samle store trækrør til en elinstallation. Det er også den bedste løsning, hvis du står over for at skulle forlænge slangen fra afløbet på din vaskemaskine. Hver enkelt opgave kræver dog det rette spændebånd, der også har den rette størrelse.

Sådan vælger du det rigtige spændebånd

Når du skal vælge et spændebånd, så er det vigtigt, at det passer til den tykkelse slange, du skal montere ved hjælp af dette spædebånd. Her er det i høj grad vigtigt at sikre, at båndet er så bredt, at det kan komme omkring slangen, uden at det går fra hinanden på det sted, hvor det holdes sammen.

Hvis det sker, så vil dit spændebånd typisk ikke kunne få ordentlig fat om metalbåndet, så samlingen kan holde tæt. På den anden side, så skal det dog ikke være så stort, at det ender med at løbe flere gange rundt om sig selv. Tværtimod, så skal du have fokus på at finde den mest passende størrelse til dit spændebånd.

En god tommelfingerregel, du kan tage udgangspunkt i er, at du bør vælge et spændebånd, der har en diameter på 1 til 2 cm. mere end den slange, du skal holde fast med båndet. Det er nemlig med til at sikre at du har nemt ved at spænde båndet fast. Derfor er det ikke noget, du skal bruge tid på at bøvle med.

Sådan spænder du spændebåndet

Når du skal spænde et spændebånd, så er det typisk blot en stjerneskruetrækker, der skal bruges. Du skal skrue den sammen, mens du holder spændebåndet fast med fingrene. Hvis det sidder på et sted, der er svært at komme til, så kan det byde på lidt problemer. Gør det ikke det, så er det ikke specielt svært at spænde.

Hvis det er svært for dig at komme til med fingrene, så kan du med fordel anvende en vandpumpetang til dette formål. Med en sådan tang kan du nemt holde spændebåndet fast, mens du skruer det sammen med en skruetrækker.