Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan gør du, hvis du har mistanke om skimmelsvamp

Der kan komme skimmelsvamp i både nye og gamle boliger. Skimmelsvampen opstår, fordi der er for fugtigt, og der i rummet er den rette temperatur til, at sporerne kan gro. Det kan ikke undgås at få sporer ind, der giver skimmelsvamp. Det kommer for eksempel ind med jord, støv og udluftningsluft. Det kan dog forhindres, at skimmelsvampen sætter sig fast. Det kan du gøre ved at have et godt indeklima og ofte lufte ud.

I nybyggeri skyldes skimmelsvamp som regel, at der ikke er blevet passet godt nok på materialerne, mens der blev bygget. Det kan for eksempel være, at de ikke har fået lov at tørre i lang nok tid, eller at de ikke er blevet dækket ordentligt til, og der derfor er kommet vand på.

Hvis du har mistanke om, at der er skimmelsvamp i din bolig, er det altid vigtigt, at du reagerer hurtigt. Det kan for eksempel være ved at kontakte nogle, der laver en skimmelsvamp undersøgelse. Dansk MiljøAnalyse laver skimmelsvamp undersøgelse blandt mange andre.

 

Skimmelsvampundersøgelse er hurtig og effektiv

 

En skimmelsvampundersøgelse foregår på den måde, at der kommer en ud til dig og tager en prøve, der hvor du tror, at der er skimmelsvamp. Bagefter bliver prøven analyseret. Det gør man for at finde ud af, hvilken type skimmelsvamp det er.

Når du har fået lavet undersøgelsen, kan du gå i gang med at gøre noget ved problemet. Det vil typisk være et større arbejde. Det er altid en god ide at undersøge, om din forsikring dækker noget af arbejdet. Hvis du bor i en lejebolig, er det vigtigt, at du får boligselskabet til at gøre noget ved problemet hurtigt. Det er meget usundt at leve i en bolig med skimmelsvamp.

 

Nemt at finde en til at lave skimmelsvampsundersøgelse

 

Det er som regel nemt og hurtigt at finde frem til en, der kan lave en skimmelsvamp undersøgelse. Som nævnt kan du blandt andet henvende dig til Dansk MiljøAnalyse. Du kan også prøve at søge på nettet og se, hvem du kan finde.

Det er også meget muligt, at den forening du bor i, har et firma, de kan anbefale. Det er lige meget, om det er en boligforening, en grundejerforening eller en andelsboligforening, som du bor i. De vil ofte have flere forskellige kontakter på håndværkere og andre firmaer, som du kan benytte dig af.

Du kan også prøve at høre venner, familie og kolleger, om de kender nogle, der kan lave en skimmelsvamp undersøgelse. Skimmelsvamp er et meget almindeligt problem. Det er derfor meget muligt, at der er nogle i din omgangskreds, der har erfaring med det. Det er altid rart at benytte sig af et firma, der er blevet anbefalet til en af en, man kender. Det giver en ekstra tryghed, når man bruger dem.

Når du skal have lavet om, efter der har været skimmelsvamp, er det vigtigt, at du får det hele med. Skimmelsvamp gemmer sig ofte. Det kan for eksempel være på bagsiden af et skab. Det er derfor vigtigt, at du kigger der.