Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan sparer du penge på dit energiforbrug

De fleste af os boligejere går altid med en lille overvejelse om, hvordan vi kan spare penge i energiregnskabet. Mulighederne er heldigvis mange, og du kan lave både store og mindre tiltag, som alle vil batte på husholdningens bundlinje. Her kommer en række tips til, hvor du bedst lægger dine kræfter.

Spar på vandet

Et af de mange steder, hvor man kan holde lidt igen, er på forbruget af vand. Danmark er velsignet med en god og ren vandforsyning, så vi danskere er naturligt glade for vand. Men hvis man ikke passer på, så løber vandmåleren løbsk. Især hvis man har børn og teenagere i huset, så er der sandsynligvis potentiale for at kunne lave nogle sparetiltag.

Udover at lære sine børn gode vaner såsom at slukke for vandhanen og ikke tage bad i en halv time, så kan man også opdatere armaturer, toiletter osv. Man kan starte ud med at påmontere sparekomponenter på alle vandhaner og bruser, og på den måde vil vandforbruget også falde helt af sig selv.

Det kan også være en idé at se på, hvorvidt vaskemaskine står for tur. Ældre maskiner har en tendens til at bruge meget vand. Derfor er det virkelig en investering som hurtigt kan mærkes, hvis du opdaterer til en nyere og mere energivenlig maskine.

Bruger du det rigtige elselskab?

Er du mere til en hurtig og enkel måde, der lader dig spare penge på dit energiforbrug, så bør du overveje, om det ikke er tid til at skifte leverandør af el. På den måde sparer du med det samme penge uden en større indsats.

For at finde den billigste udbyder vælger mange at gå online og søge råd, men ikke alle steder er lige uvildige, så man skal passe på. El-pristavlen er bl.a. ikke det uvildige servicesite, som mange tror; Læs denne artikel, og hør om, hvorfor du hellere bør tjekke din elregning hos Elpris drevet af Energitilsynet.

Store selskaber har traditionelt siddet på markedet for el i en sådan grad, at kunder ikke har haft grund til at skifte selskab. Men det er muligt at skifte leverandør af el og spare penge. Gul Strøm er et selskab, som køber og videresælger strøm til indkøbspris, så du betaler mindre for den samme vare. Læs mere om Gul Strøm her.

Hvis du er stadig er forvirret over, hvorfor Gul Strøm kan tilbyde dig strøm billigt, så kan du se deres video her. For selvom strøm er strøm, så kan du godt gøre en forskel på din elregnings bundlinje.

Tørretumbler: den store synder

Et tredje sted, der er mulighed for at spare penge, er på tørretumbleren. Det er proportionelt en stor energisluger i hjemmet. Du kan heldigvis lave nogle forskellige tiltag for at dæmme op for dens tyranni. En simpel og hurtig løsning på problemet er helt at lade være med at bruge tørretumbleren og i stedet hænge tøjet til tørre. På den måde holder dit tøj også længere, da en tørretumbler slider på tøjet. Hvis du ikke helt kan undvære tumbleren, så kan du måske arbejde på at mindske brugen af den. På den måde sparer du i hvert fald lidt strøm.

Hvis du ikke vil opgive luksussen i at kunne tørre tøj i maskinen, så kan du stadig spare på strømmen ved at investere i en ny og mere miljøvenlig maskine. Tøjet bliver stadig tørret for dig, men regningen bliver lidt mindre.

Lær dine børn gode vaner

En sikker vinder i energiregnskabet er, hvis man kan lære sine børn gode vaner. På den måde lægger man også fundamentet for, at de i deres liv kan holde deres energiforbrug nede. Helt små børn kan sagtens lære simple ting som, at man slukker lyset, når man forlader et rum, og man skal slukke for vandhanen, når man har vasket hænder. Børn kan også sagtens forstå ting som, at fjernsynet skal slukkes, når man er færdig med at bruge det. Det er også en god idé at lære børnene at bade ikke behøves at tage halve og hele timer, men kan klares på fem min.

Brug en spareskinne til at slukke for standby

I mange hjem er en af de rigtig energislugende ting alle de apparater, som står på standby, når de ikke bliver brugt. Som mange andre overvejer du det nok ikke, men en maskine stadig bruger strøm, når den går på standby. Mange har fjernsyn, computer osv. stående på standby, når de ikke bruger dem, men der er en relativt nem løsning på problemet: en spareskinne.

Hvis du kobler alle apparaterne til den, så kan du med ét tryk slukke for dem alle, når du går i seng. El-spareskinner er billige, lette at få fat i og nemme at montere. Så er du hurtigt i gang med at spare på dit elforbrug og dermed mindske din regning.