Dit website om bolig og byggeartikler

Sådan vedligeholder du dine havemøbler

,

Alle havemøbler kræver forskellig vedligeholdelse og har forskellig holdbarhed. Det er træls at starte sommeren ud med ødelagte havemøbler, derfor har vi lavet en guide til dig, så du allerede nu kan opbevare og vedligeholde dine havemøbler på den rigtige måde. Læs med nedenfor og find ud af hvordan du vedligeholder netop dine havemøbler. Vi har samlet 4 af de mest populære havemøbler og givet råd til, hvordan du vedligeholder og opbevare lige præcis disse havemøbler.

Malet træ

Havemøbler af fyrretræ er ofte behandlet på en bestemt måde, ellers kan de hurtigt rådne. Hvis du har havemøbler af fyrretræ der er malede, kan du blot tørre dem af og male dem hvert 3-4 år. Er havemøblerne derimod behandlet med træbeskyttelse, skal der et nyt lag på hvert år, da det ikke beskytter overfladen på samme måde, som hvis det var malet. Når det kommer til opbevaringen af fyrretræs havemøbler skal de stå inde og et tørt sted vinteren over.

Flettet havemøbler

Det er meget populært at have flettede havemøbler. Disse havemøbler tåler nemlig både regn og solens stråler og kræver ikke særlig meget vedligeholdelse. Dog skal du alligevel gøre dem regne en gang om året med en blød børste og sæbevand. Skyl derfor med en haveslange, så du får alt sæben af. Undgå dog at bruge en højtryksrenser og skrappe rengøringsmidler. De flettede havemøbler skal opbevares tørt om vinteren.

Plastik havemøbler

Hvis du har havemøbler der er lavet af plastik, skal du være opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen – jo dyre de er, jo bedre er kvaliteten. Når du skal vedligeholde plastik havemøblerne, skal du blot bruge en spand med vand og sæbe. Du kan opbevare dem både ude og inde, men du skal være opmærksom på, at hvis du lader dem være ude året rundt, så kræver det en større omgang rengøring i foråret.

Havemøbler i jern

Har du de klassiske og romantiske havemøbler i jern, skal du spule dem for svans med en haveslange, hvis de bliver beskidte. Du skal dog huske at tørre dem af bagefter, så de ikke bliver rustne. Hvis du alligevel synes, at de er blevet for slidte, så kan du male dem igen. Husk dog at slibe den gamle maling af, før du påføre det nye. Med jern havemøblerne kan du lade dem stå udenfor hele året rundt. Det er dog nødvenligt med en plat maling, når de trænger, men så behøver du heller ikke slæbe dem frem og tilbage.

Hvis du alligevel trænger til nye havemøbler, så kan du finde dem på www.havemoebelland.dk