Dit website om bolig og byggeartikler

Sesam luk dig op

Kender du eventyret om Ali Baba og de fyrretyve røvere? Røverne boede i et bjerg, hvor de skjulte deres skatte, og når de ville ind, skulle de blot sige ”Sesam luk dig op”. Det opdagede Ali Baba og fyldt lommerne med rigdomme, men hans griske svigerfar hørt hele historien og vil selv være rig. Desværre glemmer han det magisk ord sesam, og bjerget er ubehjælpeligt lukket for ham. Eventyret stammer fra Tusind og Én Nat, og er en klassiker, som mange af os husker fra vores barndom. Østens mystik, rigdomme og eventyr har bare en tendens til at drage os. Desværre er der forskel på eventyr og virkelighed, og virkeligheden har det med at kalde højest på, når først vi bliver voksne. 

Når døren er smækket

Forskellen på eventyr og virkelighed oplever vi især, hvis vi har lidt for travlt, når vi skal ud af døren. Ofte kommer man i tanke om nøglen i allersidste sekund før døren smækker, og så er det bare for sent. Når først døren er smækket i og nøglen ligger inde i entreen, så er der bare ikke noget at gøre. Det skulle selvfølgelig lige være, hvis man var så uforskammet heldig at bo i stueetagen og have et vindue på glem, men det er bare desværre sjældent tilfældet.

Listen er lang over sære ting folk har gjort, når de er blevet låst ude. Nogen tyer sågar til selv at brække deres dør ned, men medmindre huset ligefrem brænder, er dette en dårlig idé. Ofte skal hele døren og dørrammen skiftes, og det er en meget dyr fornøjelse i forhold til alternativet, som er en låsesmed.

Andre har forsøgt at klatre fra naboens altan over til deres lejlighed, hvilket mildest talt er farligt. Helt slemt går det, når folk oven i købet smadrer vinduer i desperation.

Det kan ikke siges på andre måder – medmindre du har et spædbarn, der er i akut fare, så vent da lige den tid, som det tager for låsesmeden at komme ud til din bolig. 

Dit magiske trylleord

Vi lever måske ikke i et eventyr, men ”sesam” er alligevel dit magiske ord, hvis du ikke kan komme ind i dit hjem. På www.sesam.dk kan du finde en dygtig låsesmed, som hurtigt kan være ved din bolig og hjælpe dig. Det er altid nemt at huske, og ikke så lidt billigere end at bryde ind i sin egen lejlighed. Det er altid en træls oplevelse at blive låst ude, men der er jo ingen grund til at gøre det endnu værre ved at sætte liv og lemmer på spil. Selvfølgelig koster en låsesmed penge, men det er også dyrt at få en glarmester ud for at lave nye vinduer, eller en tømre for at lave en ny dør.

Derudover kan du være helt tryg ved at bruge dette trylleord og besøge hjemmesiden. Det giver nemlig ikke adgang til fyrretyve røvere eller griske svigerfædre. Så på den måde er det måske ret fint, at man ikke lever i et eventyr.