Dit website om bolig og byggeartikler

Skab det personlige soveværelse

Soveværelset er dit personlige ånderum. Det er her, du restituerer og får energi til at imødekomme en ny dag, ligesom soveværelset også bør give lejlighed til behagelige stunder og god opbevaring af private værdier.

Det ideelle soveværelse er tilpasset dine behov. Vi er alle forskellige – og derfor er vores ønsker for det fordelagtige soveværelse ligeledes anderledes fra hinanden. I denne guide hjælpes du til afklaring om, hvordan dit soveværelse skal indrettes, så det bedst imødekommer dine behov. Kun ved at kende til valgmulighederne kan du være mest afklaret om indretningen af dit personlige rum.

Belysning

Den rette belysning, der passer dine behov og dit søvnmønster, er nødvendig for din glæde ved soveværelset. Glæden ved lys i soveværelset er forskellig fra person til person. Nogle foretrækker det mørklagte rum med store gardiner, der effektivt fjerner lyset, mens andre nyder godt af solens første stråler. Valg af gardiner og placering af seng i forhold til vinduer er derfor vigtige, når værelset indrettes.

Naturligt lys behager kroppen. Derfor kan du med fordel, når dit soveværelse skal indrettes til at være et privat åndehul, vælge det rum med bedst lysindfald.

Mange bruger også soveværelset i aftentimerne til det sidste arbejde eller til at læse en god bog. Derfor bør også en god natlampe overvejes, hvis du har behov for effektiv belysning i sengen i aftentimerne.

Opbevaring

Dit soveværelse skal først og fremmest skabe ro omkring dig. For mange er rod et stressmoment, og derfor bør dine opbevaringsløsninger i soveværelset minimere elementerne, der flyder i værelset. Hvis du irriteres over, at dine ting ikke nemt kan lægges på plads, bør det praktiske interiør være øverst på din indkøbsliste.

Med et godt garderobeskab er du et godt stykke på vej mod et mere overskueligt indrettet værelse. Garderobeskabe kan købes i diverse farver, så også looket passer ind i dit rum og bidrager til den nødvendige ro.

Hvis ikke du foretrækker de store skabselementer, kan rulleskuffer være en oplagt mulighed. Disse skaber ubemærket opbevaring under din seng. Således kan du blot rulle skuffen ind under sengen, og så er rodet ude af syne.

Komfort

Sengen er udgangspunktet i dit soveværelse. Foruden den er dit rum næppe et soveværelse. Da netop det gode soveværelse skaber de rette vilkår for den gode søvn – og sengen er hovedelementet i det optimale soveværelse, bør denne være bedst tilpasset dig og dine behov.

Nogle foretrækker en blød madras, mens andre trives bedre med en hård. Hvad der er essentielt, når det kommer til dit valg af seng, er at dens design og bestanddele støtter din positur og skaber de rette omgivelser for din søvn. Kroppen skal aflastes og føle komfort; og det gør den kun i den seng, der passer din figur.

Undersøg hvilken madras der bedst passer din krop – og om du har behov for mere end blot en enkelt eller to madrasser, men i stedet kunne drage fordel af en kontinentalseng. Nogle finder også elevationssengens fleksible design brugbart i soveværelset. Ligegyldigt hvad bør valget af seng tages alvorligt og gøres med omhu.