Dit website om bolig og byggeartikler

Skal du have fældet træer? Læs om de forskellige typer af træfældning her

Har du et træ i haven der skal fældes, eller skal du have nedlagt alle de store træer på alléen mod din indkørsel? Vi har herunder skrevet om alle de forskellige typer af måder du kan fælde træer på, du kan bruge til din træfældning. Har du selv mod på at gå i gang med træfældningen, kan du bruge disse typer til at komme af med træet.

For mange vil det dog være lidt af en opgave at få i gang med at fælde et træ selv – derfor anbefaler vi i høj grad at taget kontakt til et anlægsgartner firma, i langt de fleste tilfælde.

Klassisk træfældning

Begrebet ”klassisk træfældning” dækker over fældning af træer som man kender det. Her kan træet fældes og nedlægges som det er. Træet bliver lagt ned i dets fulde størrelse og man fælder træet ved roden. Hælder træet for meget til at man kan fælde det normalt, bliver der brugt kiler til at få det til at falde rigtigt.

Indtrækning

Hælder træet alt for meget – så en klassisk træfældning ikke kan lade sig gøre, kan det være nødvendigt at bruge indtrækning. Med intrækning bruges der spil og wire, for at kunne fælde træet med den ønskede retning. Denne type af træfældning kræver en smule mere erfaring med træfældning og er ikke noget der er en god ide, at begi sig ud i sig medmindre man er en erfaren træfælder.

Topkapning

Har du at gøre med et træ der er meget beskadigt – eksempelvis bundråddent, kan det være nødvendigt at gøre brug af topkapning for at få det fældet. Når der skal gøres brug af topkapning, er det ofte fordi at træet ikke egnet sig til at blive klatret i på nogen måde, og derfor kan man eksempelvis ikke bare spænde wire’s og spil i. Man bliver i disse tilfælde nødt til at gøre brug af en lift til at få fældet træet. Topkapning er en god måde at få træet ned i en højde hvor det kan fældes, og kan være nødvendigt i nogle tilfælde.

Kran fældning

Hvis man af pladsmæssige årsager ikke kan komme til med en lift, kan det være nødvendigt at gøre brug af en kran til at få fældet træet. Det kan gøre sig gældende i områder, hvor der er meget lidt plads og man derfor må række langt ind over træerne.