Dit website om bolig og byggeartikler

Skal du have nyt belagt udendørsareal?

Det er altid rart at forny sine omgivelser, og det er rart at have noget fast underlag, hvis man ønsker at have et sted, hvor man nemt og behageligt kan sætte en havestol, en grill, potteplanter og lignende. En belægning af underlaget er også langt at foretrække, hvis man er ved at anlægge indkørsel, carport eller lignende.

Hvilken slags belægningssten skal du anvende?

Der findes et hav af forskellige belægningssten derude, og mange af dem er gode at anvende i flere sammenhænge. Det, der er vigtigst at nævne her er, at man skal vælge sten ud fra, hvad belægningen skal kunne holde til af belastning og naturligvis også efter, hvad man synes ser pænest ud. Er man til det klassisk enkle og kvadratiske, kan man få kvadratiske belægningssten, men man kan også få de rektangulære eller endda sten i forskellige geometrisk mangekantede former. De mangekantede sten kan også være med til at give noget spil i belægningen og gøre den en smule mere interessant end bare den standard terrasse eller indkørsel.

Find her ud af, hvordan de forskellige belægningssten ser ud og egner sig bedst, hvis du er i tvivl. Det kan være rart at se stenene samlet og få en bedre fornemmelse for mønstret, de danner, før man beslutter sig for en type af sten. Det kommer også an på det udtryk, man ønsker for sin belægning, hvilken type, man vælger. Har man lyst til at kombinere de forskellige typer af belægningssten er det naturligvis også en mulighed, og man kan tit og ofte få en fed effekt ud af det. Det er for eksempel ret populært at have en almindelig aflang firkantet sten i kanten af belægningsområdet, så det ligesom danner en kant.

Hvad kan du bruge et stenbelagt område til?

Et område, der er belagt med belægningssten, kan man bruge til rigtig mange ting. Som tidligere nævnt kan man bruge det som et grill-område, en terrasse med havemøbler, et lille sted til at have potteplanter, hvor man for eksempel kan have krydderurter i. Man kan også belægge et område for at lave en basketball-bane eller en bane til en anden slags sport eller aktivitet. Det kan desuden være sted for en indkørsel eller carport, hvor det er rart at have et mere fast underlag end blot jord, som både gør bilen mere beskidt, men også giver et bedre og mere stabilt underlag, så man for eksempel ikke risikerer at køre fast, hvis vejret er vådt og mudret, som det så tit er her i Danmark. Der er sådan set ingen grænser for, hvad man kan benytte et stenbelagt område til, og uanset,hvad er der ingen tvivl om, at det er rart med fast grund under fødderne.