Dit website om bolig og byggeartikler

Standarder gør renoveringsarbejdet til en leg

Når du står og skal renovere dit hus er der et stort bagomlæggende apparat, der sikre at alt det grundlæggende arbejde er muligt. Hvad enten du vælger at gøre det selv, eller foretrækker at anvende en fagmand til dine bygge og renoveringsprojekter, skal der bruges materialer. Der er også typisk en række processer, værktøjer og enheder der skal anvendes for at skabe det ønskede resultat.

Både materialer og måden vi udfører processer på, er styret af en lang række standarder. Det kan være standarder vi tager for givet, såsom at en centimeter måler en centimeter, at farven rød er rød og at en pæres gevind passer i lampen. Alle disse, samt mange tusind andre produkter og processer er er styret af standarder. De sikre, at når vi skal bestille vinduer til et nyt bygge projekt, så er der en standard for dem så de passer. Det samme gælder for stikket til rundsaven der giver den strøm, så vi kan save den rigtige længde på bredderne.

Der er standarder for det meste

For alle de maskiner der bruges i alle led af produktionen af materialer, til renoverings og byggeprojekter, findes der standarder. Samtidigt er det fælles for alle maskiner at de skal følge maskindirektivet. Maskindirektivet viser hvilke grundlæggende sundheds- og sikkerhedsmæssige krav der gælder for alle maskiner. Når en producent skal opfylde maskindirektivet gør de det blandt andet med de harmoniserede standarder. Dermed tager den udgangspunkt i maskindirektivet.

Standarder og dit næste renoveringsprojekt

Når du står og skal i gang med dit næste renoveringsprojekt, hvad enten det er indvendigt eller udvendigt, husk da at alle maskiner og materialer overholder en eller anden form for standard. Det er disse standarder der gør det nemt at skifte døre og vinduer, eller lave en ny terrasse. Du kan besøge dansk standards hjemmeside her, og se en sjov grafik der illustrere hvordan standarder påvirker vores liv.