Dit website om bolig og byggeartikler

Ting du skal tjekke ved boligen i 2018

2017 er snart ved at være et overstået kapitel. Derfor er det tid til at se frem mod et nyt år. I den forbindelse er det oplagt at gøre status over din bolig. Hvordan har den klaret sig? Er der noget som skal forbedres? Hvad skal prioriteres først? I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de vigtigste ting du skal tjekke ved boligen i 2018.

Virker elinstallationerne som de skal?

Bor du i et ældre hus med ældre elinstallationer, giver det ganske god mening at få lavet et el tjek. Der kan være fejl, der er kritiske og som skal løses hurtigst muligt. Hvis du ikke har oplevet nogle nævneværdige fejl eller mangler på dine elinstallationer, så behøver du ikke at bekymre dig så meget. Dog bør du uden tvivl få lavet et el tjek, hvis du har oplevet de mindste uregelmæssigheder. 

Se priser på el tjek på: https://tilstandsrapport-pris.dk/el-tjek-pris/ 

Er der nok isolering i hulmuren?

Noget andet du med fordel kan få tjekket er hulmursisoleringen. Hvis ikke der er nok isolering i hulmuren, så går der en masse varme til spilde. Og spildt varme er lig med en høj varmeregning. Derfor er dette uden tvivl noget, der bør stå højt på din liste over ting, der skal tjekkes ved boligen i 2018.

Er taget utæt?

En hård og lang vinter kan gøre stor skade på taget. Derfor er dette et punkt, der ligesom hulmursisolering bør stå højt, hvis du har en bolig med et tag af ældre årgang. Et utæt tag betyder først og fremmest, at sandsynligheden for fugtskader og lignende stiger markant. Derudover er utætheden også lig med, at en masse varme går til spilde. Og det er som bekendt en dyr fornøjelse. Du kan tit og ofte få udført et gratis tagtjek. En mulighed du bestemt bør gøre brug af.

Bruger du for mange penge på opvarmning af boligen?

I tillæg til ovenstående er det naturligt at spørge om du bruger for mange penge på opvarmning af boligen? Hvis du gør, er det et godt tegn på, at din bolig ikke er god nok til at holde på varmen – og det kan skyldes flere forskellige ting. Det kan skyldes mange hulmursisolering, et utæt tag, men også ting som dårlige vinduer og døre, manglende gulvisolering eller en for dyr opvarmningsmetode.

Der kan for eksempel være store besparelser at hente ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.