Dit website om bolig og byggeartikler

Tips til dig som skal tilbygge et rum til huset

tilbygning

Skal du snart i gang med at lave en eller anden form for tilbygning til huset? I så fald er denne artikel værd at se nærmere på. Vi giver dig nemlig en række konkrete råd du kan bruge som hjælp eller støtte i dit eget projekt. En tilbygning kan nemlig være en forholdsvis stor opgave, hvorfor det gælder om at være godt forberedt – og det kan du blive ved at læse med her!

Har du overvejet modulbyggeri?

I stedet for at bygge en tilbygning i mursten og cement, så kan der faktisk være mange penge at spare ved at benytte dig af et modulbyggeri. Fordelen ved modulbyggeri er, at det typisk er markant billigere. Derudover er det også alt andet lige nemmere at sætte op. Modulbyggeri egner sig især, hvis der ikke er tale om et så stort et rum – det kan for eksempel være lidt ekstra plads i garagen eller lignende.

Læs mere om modulbyggeri her.

Hvad skal rummet bruges til?

Det er i øvrigt en uhyre god ide at få fastlagt, hvad tilbygningsrummet helt konkret skal bruges til. På den måde er du bedst muligt forberedt og chancen for fejl vil alt andet lige minimeres.

Tænk vand, varme osv. ind i designet af tilbygningen

Hvis du for eksempel har planer om at have hvidevarer i det pågældende rum, så er det måske en nødvendighed, at rummet designes herefter. Det vil sige, at der skal være adgang til vand osv.

Som du nok kan høre, så gælder det om at være meget klar i mælet, når du skal  forklare, hvad rummet skal bruges til. Det kan godt gå hen og blive dyrt, hvis du først senere finder ud af, at rummet faktisk skal have adgang til vand, fordi du gerne vil have en vaskemaskine eller en håndvask i tilbygningen. Få styr på sådanne ting INDEN du bygger!

Rummet skal sikres med en brandalarm

Hvis du har elektronik i rummet eller lignende genstande som kan være brandfarlige, så vil vi på det kraftigste anbefale dig at opsætte en brandalarm. På den måde kan du føle dig tryg, når du ligger dig til at sove om natten. Det kan ikke betale sig at gå på kompromis med sikkerheden bare fordi der er tale om en ”tilbygning”. Hvis du gerne vil sikre dig maksimalt, så udstyrer du rummet med en branddør. Dette er for eksempel en god ide, hvis du har en eller flere genstande til at stå som er ekstra brandfarlige.

Find din næste brandalarm her.