Dit website om bolig og byggeartikler

Trænger dit hjem til nyt gulv?

Trægulve giver en smuk karakter i hjemmet, men efter nogle års slitage kan de også hurtigt komme til at se ret triste ud. Har man boet i et hjem i mange år, så slider det på trægulvet, og det ser ikke pænt ud længere, hvor man reelt har lyst til at gøre noget ved det. Vil du gerne kaste dig ud i projektet selv, så er dette også en mulighed. Skal du ud og have et nyt gulv kan dette gøres for billige penge ved at undersøge dine muligheder grundigt. Her findes der mange forskellige muligheder man kan gøre det på.

Hvilken behandling skal dit gulv have?

Før du endelig kaster dig ud i alle mulige projekter med dit gulv, så er det væsentligt at overveje og undersøge, hvad dine gulve endelig har brug for. Ved at give dig selv den fornødne tid til at finde ud af hvilken løsning der er bedst for dig, er den tid med til at spare dig for en del penge og med til at give dig den mest optimale løsning på længere sigt. Står du med sikkerhed og ved at dine gulve skal afslibes, er det altid en god start at snakke med dit netværk, og tage en snak med dem som har været igennem processen med afslibning af gulve før. Dette er altid godt, da man kan få gode råd man kan drage nytte af. Ligeledes kunne det være en god idé, at tage fat i fagmand på området, som du eventuelt kan sparre med.

Overvej nøje før dit gør-det-selv projektet

Det er ingen hemmelighed, at gulvafslibning er et hårdt stykke arbejde. Her er det vigtigt, at man har overskuddet, da man i princippet vil forstyrre hele familien i en bestemt tidsperiode, hvor alle møbler og ting skal fjernes fra rummene, i og med at der er en del støv forbundet med gulvafslibning. Derudover er det vigtigt, at man sliber alt gulv med sandpapir og alle ujævnheder fjernes før man begynder at anvende slibemaskinen. I denne forbindelse er det utroligt vigtigt, at gulvet slibes helt fri fra tidligere behandlinger for eksempel lak. Er der sømme som stikker ud skal disse hamres i træet ellers er der store chancer for at man ødelægge slibemaskinen, som man bruger og det kan hurtigt blive en dyr affære. For at kunne udføre et ordentligt stykke arbejde kræver det også, at du har det rette udstyr. Her kan du vælge at investere i udstyret, men dette kan blive dyrt medmindre du har planer om at alle gulve skal slibes. Ellers er alternativet at leje eller låne udstyret.

Få professionel hjælp udefra

Som nævnt kræver gulvafslibning en hård indsats, og er man i tvivl omkring hvad man skal foretage sig, så er der stor risiko for, at resultatet ikke lige bliver det man har forestillet sig. Selvom det måske lyder lige til, kræver det alligevel en vis erfaring når det kommer til gulvafslibning. At arbejde med gulve kan være vanskeligt, da de sjældent er jævne og mange gange ligger plankerne skævt i forhold til hinanden, hvilket kan være vanskeligt med hensyn til at få de bedste resultater uden erfaring. I mange tilfælde vælger de fleste at hente hjælp udefra, da det sikrer den bedste løsning på længere sigt, og gulvene bliver behandlet ordentligt.